Snelheid en duurzaamheid

Het grote voordeel van mediation voor een ondernemer die gaat scheiden is vooral de snelheid en de daadkracht. Een oplossing waar beide partners achter kunnen staan komt zo snel dichterbij, als het nodig is met ondersteuning van een team van specialisten. Mediation biedt een snellere en duurzamere oplossing dan een gang naar de rechtbank bij een scheiding met een eigen bedrijf.

Door samen de gevolgen van de scheiding voor jullie én voor de onderneming te bespreken, wordt het gezamenlijk belang inzichtelijk. Niet alleen voor beide (ex-)partners, maar ook voor de mensen die afhankelijk zijn van het bedrijf, zoals de medewerkers. Voor de ondernemer is het van belang dat hij, naast het regelen van zijn echtscheiding, ook tijd houdt en heeft voor (eventuele) kinderen en zijn bedrijf. Een echtscheiding vraagt veel van iedereen. Het is in het belang van iedereen dat de ondernemer gemotiveerd blijft en het bedrijf blijft bestaan. 

Het vinden van een goede oplossing

Hoe gaat dat als je niet kiest voor mediation maar voor een gang naar de rechter? Vaak duurt het één jaar tot anderhalf jaar voordat een rechtbank een waarderingsdeskundige aanwijst. Al die tijd hebben de ex-partners onzekerheid over hun nieuwe financiële situatie. Met mediation gaat het traject sneller en heb je zelf vat op het vinden van een goede oplossing. Wanneer je een eigen bedrijf hebt en gaat scheiden, heeft mediation met een advocaat-mediator een duidelijke meerwaarde. Doordat er sneller en met elkaar naar een oplossing wordt gewerkt, kan de ondernemer zich beter focussen op zijn bedrijf.