Mediation

Kom je er samen niet uit, dan helpt mediation je bij het zoeken naar een oplossing. Het uitgangspunt van mediation is dat je met elkaar in gesprek gaat over een uitkomst waar beide partijen achter staan, zonder juridische procedures. Mediation kenmerkt zich door de neutrale mediator die voor beide partijen naar een creatieve uitkomst zoekt.

Mediation bij scheiding

Mediation is een bewezen oplossingsmethode bij privékwesties zoals een scheiding. Als er overeenstemming moet komen over het huis, de alimentatie, de kinderen, een eigen zaak of je pensioen. De advocaat-mediatiors van HELIO advocaten|mediators begeleiden je daarbij. Ze geven je de juiste informatie en vertellen je wat de diverse (on)mogelijkheden zijn, zodat jullie samen een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

Mediation bij zakelijke geschillen

Juist bij zakelijke geschillen kan mediation zeer effectief zijn. Bijvoorbeeld tussen ondernemingen, werkgever en werknemer, aandeelhouders, buren, geschillen over producten, contracten en het leveren van diensten of (intellectueel) eigendom. Ook bij arbeidsconflicten biedt mediation vaak de mogelijkheid om uit een impasse te komen.