Zakelijke mediation en arbeidsconflicten

Door een geschil met je bank kan de financiering stopgezet worden. Een conflict met een van je medewerkers kan de sfeer op de werkvloer negatief beïnvloeden en een geschil met een leverancier kan enorme impact hebben op jouw bedrijf.

Zeker bij zakelijke conflicten werpt mediation vaak nieuw licht op de zaak. Het is de meest effectieve weg naar een duurzame oplossing waar beide partijen achter kunnen staan. 

Zakelijke mediation is er voor arbeidsconflicten of geschillen tussen:

 • Werkgever en werknemer;
 • Ondernemingen (klanten en leveranciers);
 • Banken of notarissen en andere (financiële) instellingen;
 • Maatschapsleden, vennoten, directeur-groot(aandeelhouders).
   

Oplossingsgerichte begeleiding

Door onze ruime ervaring als ondernemer en mediator is HELIO advocaten|mediators gespecialiseerd in zakelijke geschillen. Onze advocaat-mediators houden bij zakelijke mediation niet alleen rekening met de zakelijke en commerciële belangen, maar hebben ook duidelijk oog voor de persoonlijke aspecten. Wij bieden oplossingsgerichte begeleiding op het hoogste niveau.

Sneller een duurzame oplossing

Zakelijke mediation heeft duidelijke voordelen ten opzichte van een juridisch proces:

 • Mediation werkt sneller. Als jouw advocaat alle processtukken heeft ingediend, duurt het lang voordat een zitting wordt gepland en daarna duurt het soms nog maanden tot een jaar voordat een rechter een beslissing neemt. Al die tijd weet jij als ondernemer niet waar je aan toe bent. Dat komt de continuïteit van jouw bedrijf niet ten goede. Lees hier meer over de kosten van zakelijke mediation.
 • De relatie tussen partijen blijft behouden. Met zakelijke mediation worden de geschillen besproken en oplossingen gezocht waarbij de persoonlijke en zakelijke relatie behouden blijft. Communicatie is daarbij een belangrijk aandachtspunt. De afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst met de juiste juridische teksten, zodat je ook vat hebt op de inhoud van de overeenkomst. 
 • Concrete en goede juridische afspraken. Het doorbreken van impasses en het bewaken van de voortgang zijn belangrijke aspecten bij zakelijke mediation. Onze advocaat-mediators leiden partijen naar het maken van concrete en goede juridische afspraken. De uitkomst respecteert de autonomie van beide partijen.
   

Specialisaties van Zakelijke mediation & Arbeidsconflicten