Familiemediation en scheidingen

Bij een echtscheiding (of andere verbreking van een relatie) komt veel kijken. Niet alleen emoties, maar ook de vraag hoe jullie toekomst er uit gaat zien. Hoe willen jullie die gaan regelen? Waar kunnen beiden gaan wonen? Wat regelen jullie voor de kinderen? Wat gebeurt er met een eventuele onderneming? 

Ook voor degenen die samenwonen of geen samenlevingscontract hebben, is familiemediation een goede manier om een scheiding te regelen, omdat er vaak gezamenlijke verplichtingen zijn. Denk aan jullie woning of wellicht hebben jullie samen kinderen of een bedrijf. 

Ook buiten een scheiding zijn er familieconflicten. Bijvoorbeeld over wijziging van partner- of kinderalimentatie, ouderdomspensioen of nalatenschappen. Wat gebeurt er als je ouder dement wordt en zijn/haar financiën niet meer kan beheren? Jij denkt daar anders over dan je broer of zus. Ook over dit soort vragen kun je met ons in contact treden. In mediation kan met behoud van je familierelatie een oplossing worden gezocht. 

De beste oplossing voor jouw situatie

Met een familiemediator van HELIO advocaten|mediators bereik je de beste oplossing voor jouw situatie:

  • Wij zijn aangesloten bij vFAS: een vFAS advocaat-mediator is altijd de meest verstandige keuze voor mediation bij een conflict in de familie.
  • Wij begeleiden je vanuit een heldere werkwijze in de drie fasen van mediation voor gezinnen.
  • Wij hebben uitgebreide expertise in mediation voor ondernemers die gaan scheiden of (ex-)partners die samen een bedrijf hebben.
     

Voor de beste oplossing:

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Wil je weten hoe een traject met een mediator eruit zal zien bij jouw familieconflict of scheiding? Onze gespecialiseerde advocaat-mediators vertellen je graag meer over onze aanpak bij familiemediation. Je kunt contact met ons opnemen door te mailen naar info@helioadvocaten.nl of door te bellen naar 0165 – 592 000. Onze familiemediators staan voor je klaar en denken graag mee over een oplossing.