Echtscheidingsconvenant

Als je gaat scheiden, dan leg je de afspraken vast in een zogenoemd echtscheidingsconvenant. Online zijn tal van standaard echtscheidingsconvenanten te vinden. Ons advies is om deze niet te gebruiken bij het indienen van het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank. 

De afspraken in een echtscheidingsconvenant zijn namelijk te belangrijk om in een standaard document te regelen. Zo’n convenant is maatwerk en bevat afspraken over de kinderen, de alimentatie, de afwikkeling van het vermogen, de fiscaliteiten en het pensioen. Deze afspraken moeten zo opgesteld worden dat ze in de toekomst niet tot discussie leiden. Juist zorgvuldig opgestelde en juridisch juiste teksten voorkomen dat beide partijen in de toekomst weer een conflict krijgen. De advocaat-mediator van HELIO advocaten|mediators biedt een duidelijke toegevoegde waarde: hij zorgt ervoor dat het echtscheidingsconvenant juridisch in orde is en bewaakt en stimuleert de gezamenlijkheid van het mediation traject. 

Mocht je al afspraken hebben gemaakt voordat het mediation traject startte, dan kunnen die afspraken ook meegenomen worden in het scheidingsconvenant. 

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Wil je weten hoe een traject met een mediator eruit zal zien bij jouw familieconflict of scheiding? Onze gespecialiseerde advocaat-mediators vertellen je graag meer over onze aanpak bij familiemediation. Je kunt contact met ons opnemen door te mailen naar info@helioadvocaten.nl of door te bellen naar 0165 – 592 000. Onze familiemediators staan voor je klaar en denken graag mee over een oplossing.