Mediation tijdens juridische procedures

In hoeverre is mediation zinvol als een procedure al bij de rechtbank loopt? Deze vraag krijgen onze advocaat-mediators regelmatig. Het antwoord is volmondig: ja, ook naast rechtspraak is mediation zinvol. 

  • Partijen die een mediationtraject hebben doorlopen, geven aan dat zij mét mediation meer vertrouwen hebben in een oplossing en opgelucht zijn dat er in onderling overleg naar een uitkomst is gezocht, in plaats van tegen elkaar te strijden. 
  • Uit diverse onderzoeken blijkt dat mediation altijd een positief effect heeft: met mediation is de relatie verbeterd en het conflict vaak in zijn geheel opgelost.
  • Rechters verwijzen soms zelfs tijdens een juridische procedure naar mediation. 
  • Advocaten geven aan dat een geschil waarbij de uitkomst onzeker is beter via mediation opgelost kan worden.
     

Altijd een optie

Het is dus nooit te laat om met mediation te starten. Of het nu om familiekwesties gaat of om zakelijke geschillen of door middel van marathon mediation . Mediation naast rechtspraak is altijd een optie.

Zit jij in een (langslepende) juridische procedure? Onze advocaat-mediators kunnen je begeleiden met mediation teneinde deze langlopende juridische procedure(s) te beëindigen. Neem contact met ons op via e-mail info@helioadvocaten.nl of telefonisch 0165 – 592 000 en ontdek de mogelijkheden.