Marathon mediation

Wie al jaren aan het procederen is, heeft op een gegeven moment de behoefte aan definitieve duidelijkheid. Een juridische procedure of een uitspraak van de rechter geeft niet altijd die duidelijkheid. Op zo’n moment kunnen beide partijen met hun advocaat of andere deskundigen kiezen voor marathon mediation.

Marathon mediation biedt een frisse blik van een HELIO advocaat-mediator op het geschil. Deze mediator werpt nieuw licht op de zaak en zoekt op een effectieve en creatieve manier naar een oplossing. 

In dit unieke concept bespreek je in een of twee langere sessies (soms 4 tot 8 uur) het hele conflict. Marathon mediation staat of valt met de wil van iedereen aan tafel om ook echt tot een oplossing te komen. Juist ter voorkoming van nog slechtere verhoudingen – bijvoorbeeld bij een echtscheiding – en in de hoop dat men weer respect voor elkaar kan opbrengen levert zo’n marathon mediation de beste resultaten. Uiteindelijk is het ook de goedkoopste manier om uit elkaar te gaan.

Tijdens de marathon mediation word je altijd ondersteund door je advocaat of financieel expert. Of er wordt samen besloten een onafhankelijke financieel expert in te schakelen. 
 

Marathon mediation

Marathon mediation is niet alleen een juiste keuze aan het einde van een lang juridisch proces. Wie juist slepende rechtszaken en bijkomende hoge kosten wil vermijden, kan ook in een vroeg stadium kiezen voor een marathon mediation. Onze advocaat-mediators zijn gespecialiseerd in marathon mediation en begeleiden je graag tijdens dit proces.